Blogia

Associació de Veïns Can Solei de Badalona

La junta en ple

La junta en ple

Avui dissabte dia 29 la junta en ple de l’ associació de veïns de Can Solei s’ ha reunit al local de l’AV per fer una valoració dels 2 anys de funcionament i iniciar els tràmits per preparar les properes eleccions que es celebraran només iniciar l’ any 2009.

 

a la fotografia asseguts d’esquerra a dreta, Alfonso, Antonio i Elena. drets  d’ esquerra a dreta, Mª Jesus, Salvador, Josep,Carlos,Beatriz.

FESTA DE LA CASTANYADA

FESTA DE LA CASTANYADA

CASTANYADA    2008    

El proper 1 de novembre a les 6 de la tarda a la paça de les Gavines, l’ associació organitza la segona festa de la castanyada del barri de Can Solei, amb castanyes, moniatos, vi dolç , animació i ball infantil.

 

ANIMACIÓ A CÀRREC DE LA COMPANYIA     

TRES PER RES

 Presenta:

A TOT DRAP:

Els pallassos Xiscu Ros, Koltilde Martinelli i Tona Gonsales

proposen un espectacle d’animació per a tota la família, amb divertits gags i cançons per riure i ballar sense parar.

Diversió, molta marxa i un final inesperat amb un tren molt especial.

t’ esperem!!

  

Inici d' obres

Inici d' obres

l’Ajuntament de Badalona ha col.locat uns cartells informatius al solar interior entre Margarida Xirgú i Seu d’ Urgell on es demana que no s’estacioni el vehicle a tot el recinte a partir de les 8 del matí del dia 15 de setembre. l’ associació de veïns no ha rebut cap comunicat oficial d’ inici de les obres ni tampoc sap quines actuacions s’ hi faran. Si que es cert que venim denunciant fa molt de temps l’ estat d’ abandonament de l’ espai, ple de pols i amb aparcament indiscriminats de vehicles, soroll i brutícia.

Aquests és el lloc que l ’Ajuntament va decidir construir les consultes externes de l’ Hospital de Badalona, i potser és una de les causes per la qual l’ Ajuntament ha prohibit l’ aparcament l’inici de les obres de les consultes, però torno a repetir no tenim cap comunicat oficial.

Actualització;

A les 08:00 del matí del dia 15 de setembre, puntual un camió de l' Ajuntament de Badalona ha entrar al solar semi desert per tirar el primer carregament  de Sauló, sembla que les obres no son tals , sino simplement una petita adequació del paviment amb terra per tal que els vehicles i continuïn aparcant. Ni asfaltat, ni graveta, materials necessaris per evitar la pols i les molèsties que produeixen els vehicles.

2 anys ha costat a l' Ajuntament per fer-hi una petita intervenció al solar, tan difícils son les coses?

FAVB

Recentment la Federació d’ associacions de veïns de Badalona i l’ associació de veïns de Can Solei han mantingut una reunió a la seu de la FAVB, a la reunió hi van assistir els presidents de les dues organitzacions , així com alts representants de les juntes, es va acordar demanar l’ ingrés a la federació el proper setembre.

Un cop la nostra associació demani la petició formal d’ ingrés , la federació haurà d’ aprovar-la en una propera assemblea amb totes les associacions de la ciutat, la junta però, ha mostrat el seu interès en que l’ associació de veïns de Can Solei torni a estar federada, tal i com ho va ser a la seva primera època de funcionament.

D’ altra banda un altre recent associació de veïns de la ciutat també podria fer el mateix en les properes setmanes. Tot plegat pot suposar que de 42 associacions de que ara esta formada la federació de veïns passin a tindre 44 amb les dues ultimes incorporacions.

Monopatins a la plaça de les Gavines

Els monopatins o " skateboard" que han existit tota la vida, fins i tot jo ho vaig arribar a practicar a la meva època, han de poder conviure amb les demes activitats que els veïns puguin desenvolupar a les places públiques de Badalona, sense arribar a ser un problema més enllà d’ una molèstia més , com tantes altres que tenim.

 Des de fa temps ens han arribat queixes per part d’ alguns veïns que a la plaça de les Gavines s’ esta practicant aquesta modalitat urbana, i així és.

l’ Associació de veïns ho sap al igual que la regidoria de districte i ja hem començat a treballar-hi.

De moment l’ Ajuntament de Badalona ha posat a la nostra disposició un educador social amb rellevant experiència professional, sense anar més lluny és un dels que va aconseguir que les bandes llatines constituïdes  al Barcelonès esdevinguessin associacions culturals.

Recentment l’ A.V de veïns, veïns afectats usuaris de la plaça, l’ educador Social, la regidora del districte i una vintena de patinadors han mantingut diverses reunions al local de l’ Associació.

No és una feina fàcil, la mitjana d’ edat dels que practiquen aquesta modalitat urbana de patins esta  entre 8 i 16 any, tots forca joves , però entenem que podem arribar a un acord.

Que demanen els patinadors? Doncs un recinte prop de la zona de Can solei per la practica d’ aquest esport, és cert que hi manca, però també manquen altres equipaments esportius d’ us encara més massiu, com son pistes de Basket o de futbol.  l’ Ajuntament ho sap hi de moment no hi podran fer-hi rés.

D’ altre banda estan els veïns usuaris de les places que veuen com a poc poc es va reduint l’ espai d’ aquesta perquè patinadors incívics envaeixen les zones de vianants amb clar perill per ells i els nens petits.

l’ Associació de veïns ha demanat a la comunitat patinadora que no practiqui aquests esport en el moment que la plaça estigui plena de gent i que ho fagi en els espais més retirats possibles dels espais infantils i dels bancs on els adults i la gent gran sols seure a la fresca.

I així em quedat, tot i que ,  tornarem a fer més reunions amb totes les parts afectades per anar perfilant més possibles solucions que beneficin tots els interessos dels veïns.

 De moment  de places en tenim  molt poques,  i son molts i molt variats els usos que els veïns , tant grans i petits li volem donar.

 

Netejen el carreró

Carreró

Avui dissabte, a les 8 del matí, una brigada de l’ajuntament ha procedit a netejar el carreró que hi al costat del cementiri, tocant la plaça de Les Gavines. Era una petició de l’associació de veïns des de fa temps i tot i que l’hora no era la més adequada, al menys ara està mitjanament net. Fins d’aquí a algun temps...

REVETLLA DE SANT JOAN 2008

Ja podeu fer la reserva de la vostra taula per passar la revetlla de Sant Joan amb nosaltres.

Discoteca mòbil i ball fins a la matinada

reserva de taules a socis , 20 €. inclou , taula per a 4 persones, coca i cava. No socis 30 €.

reserves; dimarts i dijous a partir de les 20:00 hores. fins el dia 19 teniu de temps.

al local de l’ AV Can Solei, a la plaça de les Gavines. S/n. local

 

actualització 24 de juny:

Al voltant de 100 persones van fer la seva reserva de taula per participar a la revetlla popular de Sant Joan al Barri de Can Solei, que va ser tot un èxit ,gràcies.

Can Solei amb el Síndic de Greuges

 

La AV Can Solei presenta escrits en contra de l’ alta despesa econòmica per la compra del estadi de l’AV de Navarra al club de futbol Badalona i la manca d’ informació per part de l’ Ajuntament de Badalona, denuncia també els  problemes greus d’ aparcament a la zona , entre altres.

El president de l’ associació es va reunir ahir a la tarda amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó per presentar uns escrits sobre problemes al barri de Can Solei. El Síndic per la seva part va comentar que s’ estudiarien totes les peticions.

Satisfacció a l’ associació de veïns per l’ interès mostrat per l’ equip del Síndic a la seva estada a Badalona .

Més informació a la web http://www.cansolei.com/index.php?option=com_content&task=view&id=130&Itemid=44

Xarxa Internet

 

Des de avui els tècnics de l’ associació de veïns han enllestit la xarxa de comunicacions de l’ aula d’ informàtica del local,

aquesta aula que de moment disposa de 5 ordinadors connectats entre si i equipats amb programari de windows i de linux serveix per fer les classes d’ iniciació a l’ Informàtica amb molt bon èxit d’ acollida entre els socis.

ara , també i des de avui poden accedir a Internet gràcies a una connexió wifi cedida per un membre de la junta.

 

Més llum

 

l' Ajuntament de Badalona ha instal·lat a la part exterior del local de l' associació 5 nous punts de llum que passen a complementar l' enllumenat públic de la plaça de les Gavines, aquesta millora demanada des de l' AV ajuda a recuperar una bona part de la plaça que fins ara quedava molt a les fosques.

Aquests nous punts de llum tenen el mateix sistema que l' enllumenat públic convencional i s' apaguen i s' encenen amb els demés fanals del barri.

Activitats de l 'AV

 

Actualment l’ associació de veïns esta desenvolupant al local de la plaça de les Gavines, s/n. les següents activitats.

 

Activitats i tallers que l’ AV Can Solei organitzar per l’ any 2008

 

Taller de pintura artística -----> Dimarts i Dijous de 18:00 a 19:00 al local de l’ associació

Taller d’ informàtica inicial ----->Dimarts i Dijous a les 20:30 h. ( encara queden places )

Informàtica inicial

Word

Introducció al mon d’ Internet: Web ,correu electrònic, blogs, Forums,etc

Professor titulat.

Cursos gratuïts per a Socis.

Biblioteca, llar d' infants i parking

 

Això és el que els veïns han demanat per construir al solar on l' Ajuntament vol fer les consultes externes de l' Hospital de Badalona.

Aquest és el resultat després de rebre més de 100 enquestes que l' associació de veïns de Can Solei va distribuir juntament amb la nova revista que la junta edita des de que es va iniciar de nou l' associació de veïns l' any 2006.

 

Biblioteca amb més d' un 60 % de peticions de veïns

Llar d' infants amb un 18%

Pàrking amb plaça pública amb un 15%

Les consultes externes, escola, jocs infantils entre altres la resta de percentatge.

 

Agraïm la col·laboració dels socis i veïns a l' hora de participar a l' enquesta.

Els veïns demanen una Biblioteca

Com ja sabeu l' associació de veïns ha distribuït amb la nova revista una enquesta entre els socis, botigues i veïns per saber que desitgen que es construeixi al solar on l' ajuntament vol fer les consultes, doncs bé , de moment i fins el 15 d' abril que és l' últim dia per presentar-les guanya la Biblioteca amb un 45% de respostes de les 300 enquestes distribuïdes.

Seguides d’una llar d'infants i en tercer lloc un aparcament soterrat i una plaça a sobre.

al finalitzar el termini, l' associació farà públic una nota de premsa sobre els resultats definitius, podeu encara votar a la web de l' associació www.cansolei.com o baixar-vos l' enquesta en format paper.

Pla local de Seguretat Viària

El Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament de Badalona signen el pla local de seguretat viària

Dimecres, 26 de març, a les 13.30h, a la sala d'Actes i de Premsa de l'ajuntament

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Josep Pérez Moya, i l’alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, signaran dimecres 26 de març a les 13.30h a la Sala d’Actes i de Premsa de l’ajuntament un conveni de col.laboració per tal de redactar el pla local de seguretat viària (PLSV). L’objectiu és identificar els problemes de seguretat viària de Badalona, definir i dissenyar actuacions i planificar un calendari d’execució. A partir d’aquí, es proposaran solucions per disminuir el risc d’accidentalitat als carrers del municipi i es controlarà al llarg del temps si els resultats han estat positius o si cal variar l’estratègia.Badalona és el quaranta-dosè municipi que signa un pla local de seguretat viària des del 2006, després que el SCT inclogués aquest projecte en el Pla de Seguretat Viària amb la finalitat de reduir el nombre d’accidents mortals a les vies urbanes. Aquest objectiu és solidari amb l’establert pel Llibre Blanc de la Comissió Europea en matèria de transport, que pretén reduir en un 50% el nombre de víctimes mortals de trànsit entre el 2000 i el 2010.

 

 

 

TEMA: SIGNATURA DEL PLA LOCAL DE SEGURETAT VIÀIA AMB L’AJUNTAMENT DE BADALONA
DIA: DIMECRES 26 DE MARÇ de 2008
HORA: 13.30 h
LLOC: SALA D'ACTES I DE PREMSA. EDIFICI EL VIVER.PLAÇA ASSEMBLEA DE CATALUNYA, 9-12. PLANTA BAIXA.

REVISTA 3, ENQUESTA 1

Ens ha costat però per fi ja podeu tenir a casa la revista número 3 de la nostra associació de veïns.

Aquest cop va acompanyada d’ una enquesta que ens agradaria que contestéssiu i ens la retornéssiu al local per tal de saber el grau d’ acceptació o no de la construcció al solar interior de les noves consultes externes de l Hospital de Badalona.

 

Pels qui voleu aprendre informàtica, a la revista podeu saber el dia per venir a la reunió informativa del proper taller i així poder preparar els grups. També podreu saber totes les activitats que l’ associació va dur a terme l’ any 2007. En definitiva una eina de comunicació entre els veïns del barri, l’ associació i l’Ajuntament.
AQUI REVISTA 3 , TAMBÉ L' ENQUESTA 1

obres Can Solei (2)

obres Can Solei (2)

Com podeu veure a les fotografies, l' Ajuntament ja ha iniciat les obres de connexió i millora entre els dos parcs , de moment estan treballant una maquina excavadora i una brigada d' obres. A causa de les obres la comunicació entre els dos parc el de Can Solei i el de Ca l' Arnus esta tallat a la part central i per tant per poder accedir s' ha de fer per les portes dels extrems dels parcs.

Els parcs en cap moment restaran tancats al públic en excepció d' on s' estant realitzant les obres molt aprop de la pista esportiva de Can Solei.

Un cop les obres estiguin enllestides s' haurà millorat la comunicació entre els dos parcs, s' haurà eliminat la porta verda que fins ara feia de passadís entre un parc i l' altre i s' haurà aplanat les terres que fins ara estaven en diferents nivells i dificultaven el pas a les persones amb mobilitat reduïda.

La regidora de Medi Ambient, Mercè Rius ja va venir al local de l' associació abans de fer cap actuació al parc per informar als veïns, i ara la junta ha tornat ha demanar una reunió amb la regidora per parlar del tema, demanar el retorn dels jocs infantils al parc de Can Solei i una sèrie de punts que encara estan pendents en les obres de millora i de la comunicació.

Reunió 26/2/08

Ahir es va fer la reunió convocada per l'associació de veïns per parlar de diversos temes. La reunió va començar puntualment i amb la presència d'unes 40 persones.

Es va començar per parlar de les obres que se'ns van anunciar es farien a Can Solei - Ca l'Arnús i els presents van fer preguntes al respecte de la situació del parc que, en la mesura del possible, van ser contestades per la junta de l'associació.

El següent punt va ser parlar de les consultes externes. Els membres de la junta vam exposar les nostres pegues al projecte:

 1. No és un lloc adient per a fer un equipament d'aquestes característiques per:
  • És una illa interior i, per tant la construcció s'haurà de fer subterrània, la qual cosa significarà segurament un major consum energètic i uns equips d'aire condicionat molt potents que hauran d'estar instal·lats a prop dels edificis circumdants.
  • L'entrada i sortida del cotxes no és gens clara. Els carrers adjacents són estrets i ja tenen molta circulació.
  • Tot i no quedar massa lluny, el transport públic no deixa a la porta. Les persones amb problemes de mobilitat notaran la diferència.
  • Hi ha altres llocs possibles que reuneixen millors condicions:
   • L'antic edifici dels sindicats (cruïlla Via Augusta amb Martí Pujol). Millor comunicat, amb l'hospital a tocar, prou gran, amb molta llum (tindrà al davant la plaça del metro).
   • L'edifici de l'antiga clínica del Carme. A tocar de l'ajuntament, molt més a prop de l'hospital, molt millor comunicat, prou gran, amb més llum, ja havia estat un centre sanitari.
   • Nou edifici d'equipaments a construir a l'antiga illa Fradera. Allà on s'està fent la nova estació del metro hi ha previst construir un edifici d'equipaments. Perquè no pot ser aquest?
  • Hi ha un conjunt d'edificis d'uns quaranta anys i sense garatges a pocs metres d'on es farà un forat de quatre plantes de fondària. Malgrat les continues afirmacions de que l'obra no ha d'afectar aquests edificis, la realitat ens demostra que això no és necessàriament cert.
 2. No tenim constància de que s'hagi fet cap estudi de com afectaran les obres ni a les estructures dels edificis dels voltants, ni als veïns amb l'entrada i sortida de camions (s'han de treure moltes tones de terra). De fet estem convençuts de que no s'ha fet res al respecte.
 3. No tenim constància de que s'hagi fet cap estudi de com afectarà l'increment de circulació de cotxes al barri. Tampoc ens consta que hagi cap estudi de quin pot ser aquest increment ni de com es podria fer per minimitzar aquest impacte. De nou, estem convençut de que aquests estudis no s'han fet.
 4. Resumint, l'ajuntament no ha demostrat (malgrat ho hem demanat reiteradament) haver estudiat si aquest emplaçament era el adequat.

Entre els veïns assistents la gran majoria es van mostrar contraria a l'equipament i des de la junta de l'associació se'ls hi va demanar col·laboració. La junta va insistir que no volia actuar per iniciativa pròpia sinó que la iniciativa havia de ser dels veïns. Si hi ha un nombre elevat de veïns contraris a les consultes externes l'associació farà tot el possible per a que l'ajuntament els tingui en compte.

Es va dir que caldria presentar una proposta a l'ajuntament i els membres de la junta es van comprometre a fer una enquesta entre els veïns per tal de valorar que volem que es faci a aquell solar.

Finalitzat el tema de les consultes externes, tenint en compte que se'ns avia fet molt tard, es va comentar el fet que hi ha problemes de neteja al barri i molt particularment al solar que hi ha entre els edificis de Margarida Xirgu i el cementiri. Des de la junta es va traslladar als assistents la petició dels veïns del número 37 de Margarida Xirgu, de que no es faci servir la cantonada per deixar mobles vells, per tal d'evitar possibles incendis que afectin als habitatges. Es va recordar que els mobles només es poden treure dimarts i dijous i després d'haver trucat al corresponent servei de l'ajuntament i es va demanar que es deixin els mobles vells al costat dels contenidors de la cruïlla de Margarida Xirgu amb Seu d'Urgell.

Neteja Solar

Neteja Solar

Aquest migdia una brigada de neteja de l’ ajuntament de Badalona estava treballant a un petit solar del carrer Méndez Núñez a l’ alçada del numero 33.

Aquest requeriment que l’ associació de veïns va demanar fa temps a la regidoria del districte estava pendent i el racó era un niu de brutícia, excrements de gossos i brossa.

Celebrem, doncs, aquesta petita actuació al barri de Can Solei  i demanen que es repeteixi en el temps i en el moment que torni a ser necessari.

També fem una crida als veïns per tal de mantenir net el solar , recollint els excrements dels gossos, no tirant els papers al terra  ni deixar mobles  o andròmines velles.

REUNIÓ INFORMATIVA

El proper Dimarts 26 de febrer a les 8 del vespre al local de l' associació.

 

Ordre del dia:

Consultes externes al solar interior dels carrers Margarida Xirgú i Méndez Núñez 

Obres al parc de Can Solei

Rates paret del cementiri i plaça de les Gavines

Aparcaments

 

Donat la importància dels temés a tractar es prega la màxima assistència

Lloc: local AV Can Solei, plaça de les Gavines , s/n ( local)

Hora:20:00h

 

més informació: veins.can.solei@gmail.com