Blogia

Associació de Veïns Can Solei de Badalona

FLAMA DEL CANIGÓ A CAN SOLEI

FLAMA DEL CANIGÓ A CAN SOLEI

 

 

El proper dimarts dia 23 a les 17:30h la flama del Canigó arribarà al nostre barri.

Amb aquesta flama es vol encendre totes les fogueres de la nit de Sant Juan i representa la unitat dels països Catalans.

A partir de les 22:00h començarà la revetlla al barri, sopar popular, coca, cava i ball fins la matinada.

 

Una mica de memoria sobre la flama;

El foc canvia profundament la vida de l’home prehistòric. Al voltant del foc s’organitza la seva vida social. El foc cou els aliments. Il·lumina la llar, dona seguretat. L’adoració del sol, culte del foc són constants a nombroses civilitzacions.

Així el foc esdevingué un símbol i la Flama del Canigó portadora d’un missatge de pau i amor, signe d’identitat de tot un poble que vol guardar la seva cultura, la seva llengua, les seves tradicions i costums.

Amb els focs de Sant Joan perdura una multitud de ritus pagans lligats a supersticions, tot i que l’església per reconèixer-la, féu del solstici d’estiu la festa de Sant Joan Baptista ( segle V).

Temps ençà era un cerimonial recollir llenya. Nens i avis notables, tothom contribuïa al castell de focs. A les cases rurals tots els objectes que no podien ser llençats perquè llur antiguitat els conferia un valor lligat al record dels avis, eren posats de racó fins el dia on sols el foc purificador els hi proporcionava una fi prou digna: així com cadires i bancs d’esglésies. A l’Edat Mitjana cremaven guilles i serps, animals malèfic.

Durant la guerra civil i la segona guerra mundial, moltes festes tradicionals desapareixen, (especialment a la Catalunya Nord) però en el cor de cada català roman un profund desig i menester de retrobar les arrels, d’establir uns lligams amb l’historia, les tradicions i de tornar a fer viva la llengua dels seus pares.

A l’any 1955, Francesc Pujades retorna aquesta vella tradició i encén el que ara és la FLAMA DEL CANIGÓ.

El 1964, la primera flama, promoguda pel Cercle de Joves, nasqué sobre la terrassa del Castellet de Perpinyà. Gràcies a la FLAMA DEL CANIGÓ, l’antiga presó on patiren tants catalans es tornà niu d’amor. D’aleshores ençà, la flama s’hi queda tot l’any abans de ser regenerada a la pica del Canigó amb faixins vingudes d’arreu dels Països Catalans. Així neix el que ara és la Festa Nacional dels Països Catalans.

Aquesta festa arrelada a l’historia és un missatge al futur per recordar un origen comú i una cultura pròpia de tots els Països Catalans.

Any rera any es comença el diumenge abans de Sant Joan, amb una trobada al pic del Canigó on es repleguen faixins d’arreu dels Països Catalans, cada municipi, cada poble aporta una part d’aquesta creació col·lectiva. Aquests últims anys es concentren més de 2.000 persones. El dia 22 es puja la flama guardada durant tot l’any al Castellet de Perpinyà fins al pic i s’encén una foguera que és vetllada fins a mitja nit. Quant el foc il·lumina la pica del Canigó, la Flama batega al ritme de tots els cors Catalans.

El dia 23 a la zero hores la Flama ja regenerada comença el descens, i corre, res no pot aturar-la. A peu, a cavall, amb avió, sobre la terra, sobre el mar, es una immensa cursa de relleus que portarà aquest missatge de germanor a tots els que som i serem gent Catalana.

 

 

 

 

FESTA MAJOR A CAN SOLEI

PROGRAMA DE FESTES

CAN SOLEI 2009

 

20 JUNY DISSABTE

FUTBOL

TRIANGULAR BENJAMIN

11:00h CAMP FUTBOL CEIP ARTUR MARTORELL

I A LA PLAÇA DE LES GAVINES

16:00h FESTA AMB CANO D' ESPUMA I GELAT GRATIS

ENTREGA DE PREMIS DEL CAMPIONAT DE FUTBOL

 

 

23 DE JUNY  -GRAN REVETLLA DE SANT JOAN-

A PARTIR DE LES 22:00h A LA PLAÇA DE LES GAVINES

LLOGUER DE TAULES I CADIRES, COCA I CAVA INCLOS

MUSICA, BALL,SHOWMAN, COLORS, DIVERSIÓ.

 

27 DE JUNY DISSABTE

FUTBOL

TRIANGULAR SENIOR I VETERANS

17:00h CAMP FUTBOL CEIP ARTUR MARTORELL

A LA PLAÇA DE LES GAVINES

22:00h HAVANERS I RON CREMAT

ENTREGA DE PREMIS CAMPIONAT DE FUTBOL

 

més informació:  veins.can.solei@gmail.com

els dilluns i dimarts a partir de les 20:00h podeu passar pel local , plaça de les Ganives,s/n

per fer la reserva de taula per la revetlla, 20 euros parella adults socis, (taula , cadires, coca i cava.)

nens gratuït. no socis 25e.

 

l' Ajuntament actua al barri

l' Ajuntament actua al barri

Ja s’ han iniciat algunes de les obres que la regidora del districte ens va informar:

Al parc de Can Solei estan iniciades les obres per instal·lar uns jocs infantils i una petita zona de pic-nic.

Al carrer Prim , als jutjats s’han iniciat els treballs per elevar el pas dels vehicles i senyalitzar la ZONA 30 amb prioritat de vianants i bicicletes,

s’ instal·laran semàfors nous molt a  prop de la zona del supermercat del Rio.

pel que fa als accessos al barri, l’ Ajuntament ha iniciat també les obres per garantir la fluïdesa i la seguretat a la zona de la sortida nord de la C-31 per enllaçar amb l’ AV de Navarra.

 

Can Solei fase III

Sembla que a poc a poc es va concretant i actuant al gran parc de Can Solei i Ca l’ Arnús, un parc que si no ho és  ja, serà de referència per tota la ciutat .

 

La tercera fase d’ arranjament del parc s’ aprovarà aviat,  i de les actuacions més destacades entre d’altres esta l’ adaptació d’ accessibilitat de l’ entrada principal del parc de Can Solei, eliminant les escales d’ accés i adaptant l’entorn a persones amb mobilitat reduïda.

 

Instal·lació de jocs infantils a la pineda enfront la nova escola Artur Martorell  amb uns nous jocs per a nens i nenes de bona qualitat.

 

Dues porteries per practicar el futbol sala també a la explanada dels pins però a tocar del límit amb ca l’ Arnús, tot això pel que fa a Can Solei.

 

Pel que fa a Ca l’ Arnús, instal·lació també de jocs infantils a prop de l’ accés principal del parc pel carrer Sant Bru, entrant a ma esquerra

 

 També s’instal·laran àrees destinades a gossos sense lligar.

 

Pel que fa als accessos del parc, esta previst l’ instal·lació de zona 30 a la cruïlla dels carrers Prim, Germà Juli i Mendez Nuñez, aquesta actuació marcarà com a zona 30 l’ entorn de Can Solei, reduint la velocitat de vehicles a la zona i donant com a prioritari l’ accés a vianants i bicicletes.

Sorolls a la nau industrial del solar

L’ associació de veïns de Can Solei ha presentat una queixa formal a l’ Ajuntament de Badalona sobre les molèsties , sorolls i activitat industrial  a la nau interior situada al solar ,entre els carrers Mendez Nuñez i Margarida Xirgu.

 

Des de fa un mes la nau ha intensificat la seva activitat industrial i molts de vosaltres ens heu preguntat pels forts sorolls que s’estaven produint fins i tot els caps de setmana i festius.

 

De moment no tenim cap resposta oficial per part de l’Ajuntament de Badalona i concretament del departament de Cultura  on sembla que la nau estaria  vinculada

Avís important aparcament

la regidoria de districte ens ha informat que a partir del proper dimarts 12 de maig, la guàrdia urbana ja no deixarà aparcar al canto dret del carrer AV DE NAVARRA FINS A SEU D’ URGELL al barri de Can Solei, ja que aquests carrer consta com a via ràpida, la mateixa guàrdia urbana ja esta fent tasques d’ informació als vehicles que ara estacionen.

El carrer  AV DE NAVARRA esta concedit com a via ràpida, com ara pot ser la rambla de Sant Joan, els vehicles que giren del lateral de l’ autopista i volen accedir al barri tenen problemes per fer el gir ja que alguns dels vehicles invaeixen les zones de maniobres, ja s’ han prodüit accidents en aquest sentit.

I CONCURS FOTOGRAFIA CAN SOLEI

I CONCURS FOTOGRAFIA CAN SOLEI

 

TEMA: CAN SOLEI, EL NOSTRE BARRI ( LLIURE)

PRESENTACIÓ: EN FORMAT DIGITAL 1280X1024, PAPER EN FORMAT 20X30

ON: A LA BUSTIA DE L’ ASSOCIACIÓ, per mail: veins.can.solei@gmail.com

PREMI: 1er i 2on 

1er : 1 PERNIL

2on: EMBOTITS

 

indiqueu el nom del concursant, el DNI   i el telèfon de contacte

 

DATA LÍMIT : 4 MAIG

 

PARTICIPA!!!

 

vandalisme

vandalisme

Tal i com es mostra a la imatge, la porta per accedir a Ca l’arnús per la zona de la Riera de Canyado esta tancada al públic per culpa d’accions de vandalisme de fa pocs dies, si aquests actes es continuen repetint potser hauríem de revisar el contracte amb les empreses de vigilància del parc.

 

Actualitzat: Als pocs dies de publicar aquesta entrada al blog, la porta estaba reparada i en perfecte funcionament.

centre d'acolliment a can solei

M’he assabentat que el desallotjament de la família que viu a l’antiga escola Artur MArtorell és imminent. Això vol dir que ja és segur el compromís d’allotjat el centre d’acolliment al bell mig del Parc?.  Ja sé que ens poden /em poden titllar d’egoista però penseu que és una bona ubicació?. No hi ha un centre d’acollida uns metres més enllà , al carrer sant bru .  No té perquè repetir-se però experiències d’altres centres (a VallVidrera , per exemple) conviden a estar una mica alerta. Penseu que hi ha una escola de primària al costat....

Algú pot donar una mica de llum al respecte?. 

obres

obres

Ja ha passat mes d’ un mes des que uns operaris van foradar tot el carrer Mendez Nuñez per fer passar unes canonades, però el que més sorprèn es que no s’ ha asfaltat el carrer i les tanques senyalitzades han estat donant voltes tots aquests dies pel carrer sense pena ni glòria, fins que no se sap qui ha tingut la magnifica idea de col·locar-les a la gran i moderna vorera del carrer. No em crec que l ’Ajuntament no tingui cap responsabilitat, i ja de pas, no es podria arranjar una vorera tercermundistes per una a l’ alçada amb els impostos que paguem els veïns del Barri de Can Solei.

 

actualitzat: el 15 d' abril els operaris han reprès els treballs per asfaltar el carrer.

Nova junta directiva AV CAN SOLEI

 

El  19 de Febrer l’ associació de veïns va convocar assemblea extraordinaria per renovar la junta directiva de l ‘entitat.

El proppassat dijous ,19 de febrer es va acabar de configurar la composició de la nova junta directiva de l’ associació  , els veïns  per majoria absoluta i sense cap vot en contra, van aprova la composició definitiva de la junta  per un període de dos anys tal i com marquen els estatuts de l’ associació.

El president va fer una valoració molt positiva dels 3 anys de funcionament de l’ entitat, va remarcar les importants actuacions reivindicatives fetes pels veïns de Can Solei, així com es va felicitar per tornar a recuperar les festes al barri. La nova junta vol continuar amb la mateixa feina que tants bons resultats va donar a la darrera legislatura, amb un compromís ferm de millorar el dia a dia dels veïns i aconseguir un  equipament de barri, tant cultural com esportiu.

Aquesta és la  composició actual (2009 -2011)

ANTONIO OLIVARES, president

CARLOS CASADO, vicepresident

ISMAEL  ALIAGA, secretari

BEATRIZ BALAGUER, tresorer

Vocals ,HELENA CAÍMONS ,JOSEP MORENO ,Ma JESUS LORENZO ,ALFONSO CALVO

Vocal i comunicació , Salvador Berenguer

UNA ALTRA ESCOLA AL PARC?

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de gener de 2009 la cessió gratuïta de quatre solars al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per a la construcció de nous equipaments escolars.

Els terrenys es troben situats en aquests emplaçaments:

  1. Terreny delimitat pels carrers d’Eduard Maristany, de la Mar Egea i pel passatge de la Mar Adriàtica, de 4.696 m2.
  2. Terreny situat entre l’avinguda de la Comunitat Econòmica Europea i el carrer Manuel Moreno Mauricio, amb una superfície de 5.033 m2.
  3. Terreny situat al carrer de la Ciència, amb una superfície de 570 m2.
  4. Terreny situat al parc de Ca l’Arnús, amb façana al carrer de la Riera Canyadó, de 7.309 m2 de superfície.

Recordem que el protocol de col•laboració signat el passat mes de desembre entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Badalona per tal d’atendre les necessitats d’escolarització de la ciutat amb la creació de noves places escolars ja preveia que l’Ajuntament posaria a disposició de la Generalitat quatre solars per a la construcció dels nous CEIP’s.

http://www.badalona.cat/aj-badalona/ca/ajuntament/ajuntament-informa/informacions-ple/arxiu/ple-090127/aprovacions/04

Temporal de vent

Temporal de vent

s´estant produïnt desperfectes a causa del fort vent

 

Can Solei - Ca l'Arnús probablement tancats per vent

Can Solei - Ca l'Arnús probablement tancats per vent

L’ajuntament de Badalona ens ha informat de que és possible que aquest cap de setmana (24 - 25 de gener) el parc es mantigui tancat pel fort vent previst.

La decissió però no es prendrà fins demà dissabte al matí.

actualització: FINALMENT EL PARC ESTA TANCAT AL PÚBLIC FINS QUE LES CONDICIONS METEOROLÒGIQUES MILLORIN

Informació sobre el temporal a La Vanguardia.

L’avís de fort vent a tota Catalunya dissabte, a la web del Servei Meteorològic de Catalunya

 

Actualització dissabte 24: 

Per primera vegada El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha activat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) pel risc de forts vents que es preveuen especialment per avui, segons l’avís enviat pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

De moment ja s’ han començat a detectar petites destrosses al parc referents a branques caigudes, recordem a principis d’ any a causa del temporal de llevant un arbre de l’entrada principal del parc ja va caure a la via publica i la policia local va acordonar la zona.

 

.

 

TAI CHI

Recordem a tots els nostres veïns que TOTS ELS DISSABTES AL MATÍ ( 10:00 h), al local de l’ associació de veïns es donen classes de TAI CHI , gratuitament, també es continuen fent els tallers de pintura i dibuix i les reunions de les juntes de veïns tots els dijous a la nit.

 

la junta,

FALTAN MEDICO

EN EL SIGLO QUE ESTAMOS ES DEPRIMENTE QUE NO TENGAMOS PEDIATRA DE URGENCIA EN EL AMBULATORIO DE CASA GEMMA, TODO MUY BONITO PERO DE QUE SIRVE SI POR UN SIMPLE RESFRIADO TE DERIVAN AL HOSPITAL.

AVER SI ENTRE TODOS HACEMOS FUERZA CUANDO VAYAMOS AL AMBULATORIO PONEMOS LA RESPECTIVA RECLAMACION, Y LUCHAMOS POR TENER PEDIATRA MAÑANA Y TARDE.

LA UNION HACE LA FUERZA

Visita del Rei ros

El rei Ros va visitar ahir a la tarda l’ associació de veïns de Can Solei amb molt èxit de públic, més de 53 cartes recollides, més de 130 persones , 12 litres  de xocolata calenta, 8 quilos de caramels i 4 quilos de pastes són les dades que juntament amb el rei  van  aconseguir que per un dia la màgia i la il·lusió inundessin el barri de Can Solei i la ciutat de Badalona, un èxit de tots els veïns del barri i dels membres de la junta en particular, val a dir que aquest cop el Rei Ros tenia una certa semblança amb un membre de la junta directiva anomenat Alfonso, però tots els presents vàrem  comprovar que realment era un rei Mag en quan va començar a fer màgia i va aparèixer i desaparèixer amb molta rapidesa.

 

 

La junta directiva AV CAN SOLEI

Els reis d' Orient a CAN SOLEI

VINA A PORTAR LA CARTA AL REI

 

El proper dissabte dia 3 de gener a partir de les 17:00 hores  Sa Majestat el Rei Mag estarà al local per recollir totes les cartes dels nens.

Emportat: Xocolata calenta, caramels i molta il.lusió.

organitza: AV CAN  SOLEI

Plaça de les Gavines, s/n . local

 

 

L'última sessió

 

Hola companys!
 
Som la promotora cultural The Crypts Productions, associació sense ànim de lucre que ens dediquem a promoure el cinema de gènere i fantàstic. Ens posem en contacte amb vosaltres perquè estem organitzant un acte reivindicatiu de cara a aquest divendres 19 de desembre com a senyal de protesta pel tancament del Cinema Picarol.
 
Com sabeu el proper 31 de desembre les dues sales que resten obertes al Cinema Picarol tancaran deixant sense cap opció cultural d’aquest tipus la zona nord de la ciutat. Creiem que Badalona, la tercera ciutat més gran de Catalunya i Capital de la Cultura Catalana al 2010, no es pot quedar sense cinema en aquests districtes. Durant els darrers 20 anys hem vist com passàvem de tenir prop d’una desena de cinemes amb més d’una vintena de sales arreu de Badalona a haver-nos de desplaçar a un centre comercial per poder veure cinema a casa nostra, limitant així l’accés a la cultura. 
 
Per aquest motiu us convidem a participar el proper divendres dia 19 a "L’última sessió". La intenció és mostrar el nostre dol per la desaparició de les tradicionals sales tradicionals de cinema, els cinemes de barri i per això farem un enterrament de tots i cadascun dels cinemes que hi havien al barri del centre. La primera idea era ampliar aquesta iniciativa a la resta de cinemes que havia tingut la ciutat, als barris de La Salut, Artigas i Progrés però finalment hem decidit centrar-ho tot al centre per fer més força junts.
 
Així doncs, quedarem *divendres a les 19h30* a la plaça que hi ha darrera de Ca l’Amigó (actuals oficines de l’Hospital Municipal i antiga Escola Jungfrau) a Dalt La Vila per des d’aquí fer un recorregut, un enterrament, pels diferents cinemes començant pel Cinema Victòria (actual Bingo) i continuant pel Cinema Principal (actual Teatre Principal), Cinema Nou (actual H&M), Cinema Verbena (actual res???) i acabar a la Plaça de la Vila a la porta del Cinema Picarol. Enganxarem esqueles a les façanes dels cinemes i en senyal de dol anirem vestits de negre, com si d’un enterrament es tractés. Us convidem a participar d’aquest acte reivindicatiu amb la vostra presència però també amb les vostres idees. Casacú des del seu àmbit.
 
Restem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o consulta i us animem a participar passant aquest missatge als vostres amics i coneguts!!!
 
Moltíssimes gràcies!
 
The Crypts Productions