Blogia
Associació de Veïns Can Solei de Badalona

Ajuntament de Badalona

Informacions sobre el parc

L’ajuntament ens ha fet arribar algunes informacions referents al parc:

 • Els jocs infantils de Ca l’Arnús estaran aviat acabats. No hi ha una data per a la seva inauguració però segur que serà abans d’acabar l’any.
 • També està gairebé acabada l’entrada pel carrer Seu d’Urgell. S’ha canviat la porta de ferro i sembla ser que ha retardat l’acabament de l’obra. Tampoc hi ha data per a la seva posta en funcionament, tot i que sembla ser que en 15 dies podria estar acabat.
 • S’ha eliminat un nivell d’escales a l’era de Can Solei i s’estan fent altres obres a Can Solei que també poden estar acabades en uns 15 dies.
 • S’està habilitant un àrea de gossos a Ca l’Arnús a la zona on són ara.
 • S’ha restaurat la porta antiga de Ca l’Arnús, tot i que encara no està col·locada. 

Finalment, comentar que l’ajuntament està buscant una persona que vulgui fer-se càrrec de la guingueta (bar) que s’ha fet a Ca l’Arnús. Els interessats poden dirigir-se a l’àrea de medi ambient de l’ajuntament per tal de demanar informació.

Millores al barri i a Ca l'Arnús

L’ajuntament ens informa de noves obres de millores al barri i al parc:

 

 • Es pintarà un stop al terra en el carrer d’en Prim/ Margarita Xirgu.
 • En el carrer Mendez Nuñez es col.locarà un cartell amb la senyalització de Z-30
 • A la part alta del carrer Seu d’Urgell  es farà la vorera resalt per tal de reduïr  la velocitat dels vehicles.
 • Aproximadament durant un mes l’entrada del Parc de Ca l’Arnús, camí dels plataners, quedarà retallada per la gent de mobilitat reduïda i s’apuntalaran els murs. Les obres estàn previstes que acabin abans del mes de maig.

 

Reunió amb les regidores del districte i de Medi Ambient

Dilluns 20 de juliol l’associació de veïns es va reunir amb la regidora i el coordinador del Districte Primer i la regidora de Mobilitat i Medi Ambient. Durant tres hores vam fer un recorregut del barri i, entre altres, es van tractar els següents temes:

 


 • El carrer de vianants que hi ha entre el cementiri i l’hotel s’ha de lliurar el 31 de juliol. Això vol dir que si es compleixen les previsions, a partir d’aquest dia restarà obert al trànsit.

 • Es va parlar de la zona 30 instaurada al nostre barri com a part d’un projecte de "camins escolars" potenciat per l’AMPA de l’Artur Martorell. Donat que l’objectiu és pacificar el trànsit, s’han posat dos passos elevats un al final de Margarida Xirgu i un altre al carrer d’en Prim, a tocar Germà Juli. La regidoria de Mobilitat vol evitar que els cotxes que van de Germà Juli a President Companys facin drecera per Prim i Fluvià. Donat que el pas elevat no ha aconseguit eliminar aquesta situació, des de l’associació de veïns es va proposar canviar la prioritat de la cruïlla de Prim amb Margarida Xirgu.

 • L’AVV va a tornar a insistir (com sempre que tenim ocasió) en que el solar de Mendez Núñez s’ha d’arreglar.

 • També es va parlar de la situació on alguns veïns deixen els mobles vells i el neguit que tenen els veïns que viuen a sobre. És bàsicament un tema de civisme (molta gent deixa els mobles fora dels horaris). L’AVV ha proposat en diferents ocasions a la regidoria que es s’indiqui d’alguna manera que la zona on s’han de deixar els mobles vells és al final del carrer, a la cruïlla amb Seu d’Urgell, però la regidoria addueix que no pot posar senyalitzacions d’aquesta mena.

 • També es va parlar de la plaça de les Gavines, el seu mal estat i els problemes amb els patinadors. Actualment sembla que aquesta plaça ja no és lloc de trobada dels patinadors per la qual cosa de moment no han hagut a haver problemes.

 • Vam fer un passeig pel parc mirant els punts d’aigua, donat que hi ha veïns que s’han queixat de la presència de mosquits i especialment de mosquit tigre. Vam comprovar que, efectivament, hi ha força mosquits al parc (tant de comuns com de tigre) però també vam veure que les zones d’aigua tenen peixos i, per tant, a priori no són llocs on puguin aparèixer els mosquits. De tota manera, el mosquit tigre necessita molt poca aigua per desenvolupar-se i, per tant, qualsevol racó pot ser un lloc de cria d’aquesta espècie.

 • També al parc, vam parlar dels gossos que es passegen sense lligar i vam visitar una zona del parc on acostumen a ajuntar-se propietaris de gossos per tal de deixar-los córrer. Des de l’AVV es va demanar que es delimités aquesta zona (donat que ara mateix aquests propietaris de gossos incompleixen la normativa de civisme i haurien de ser multats) per tal que els propietaris de gossos la poguessin fer servir sense incomplir cap norma i, alhora, que les vigilants puguin ser més insistens amb aquells propietaris de gos que no el porten lligat a altres zones del parc.


Al setembre hi ha prevista una reunió de l’AVV amb la regidoria d’Urbanisme, per tal de parlar de les previsions de creixement del nostre barri. Com sempre, l’AVV resta oberta als comentaris i suggeriments del seus socis.

Can Solei - Ca l'Arnús probablement tancats per vent

Can Solei - Ca l'Arnús probablement tancats per vent

L’ajuntament de Badalona ens ha informat de que és possible que aquest cap de setmana (24 - 25 de gener) el parc es mantigui tancat pel fort vent previst.

La decissió però no es prendrà fins demà dissabte al matí.

actualització: FINALMENT EL PARC ESTA TANCAT AL PÚBLIC FINS QUE LES CONDICIONS METEOROLÒGIQUES MILLORIN

Informació sobre el temporal a La Vanguardia.

L’avís de fort vent a tota Catalunya dissabte, a la web del Servei Meteorològic de Catalunya

 

Actualització dissabte 24: 

Per primera vegada El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha activat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) pel risc de forts vents que es preveuen especialment per avui, segons l’avís enviat pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

De moment ja s’ han començat a detectar petites destrosses al parc referents a branques caigudes, recordem a principis d’ any a causa del temporal de llevant un arbre de l’entrada principal del parc ja va caure a la via publica i la policia local va acordonar la zona.

 

.