Blogia
Associació de Veïns Can Solei de Badalona

Jo em queixo dels que es queixen!!

Ahir vaig assistir a la reunió al museu sobre el tema que ens afecta a tots.

també he demanat al sr Ferran Falcó que em dones la seva opinió, ja que va ser ell quina començar a "moure" tot aquest tema.

 

Ara que ja tinc els tres punts de vista (ajuntament, plataforma i CIU) em veig amb forces per fer la reflexió més adequada.

 

Per començar... no sé fins a quin punt és positiva la participació dels veïns en decisions d'aquesta mena. Tranquils que m'explicaré millor.

Jo sóc veïna, i plenament afectada per la obra, ja que el meu balco dona al pati interior i visc en un entresol.

La veritat és que ahir em va fer bastanta pena tot plegat. Jo entenc que tenim uns representants politics que formen govern i que en ells deleguem les decisions pel que fa a la nostra ciutat. Sobretot perquè m'agradaria pensar que els tècnic municipals són experts en la feina que fan i jo no!

Pertant, el fet que un grup (reduit) de veïns posi en dubte constant la feina d'aquests, no em sembla bé. Si parlessim d'alguna cosa conflictiva de debó, ho puc arribar a entendre, peró en aquest equipament, personalment no hi veig el problema.

Em sembla que el planol que van mostrar ésta molt ben pensat.

En el meu cas, estava molt preocupada perquè no ens tapessin la llum, i això no passarà, així k no té perquè molestar.

El tema dels cotxes... em feia gràcia l'escric que van passar la plataforma aquesta perquè parlaveu de mobilitat sostenible com un dels grans problemes. Per mi, la mobilitat sostenible bé donada pel fet de deixar el cotxe a casa, i no pel fet de no tenir aparcament pels que agafem el cotxe cada dia! Aquesta és una de les zones millor conectades amb els autobusus, hi arriben casi tots, sobretot els que actuen a les zones d'influència de nou equipament, que venen determinades per només quatre ambulatoris, i no tota la ciutat, com s'ha dit.

 

Com es va dir, hi haura dos plantes de parking en l'equipament i amés, aquests blocs de pisos nous que es fan al voltant, disposaran tots de parking que també podrem aprofitar els veïns que ja hi sóm, tal i com ha passat amb el parking dels pisos nous del carrer Margarida Xirgu. Així que jo crec que problemes d'aparcament en tindrem els justus. Potser si que hi haurà més transit, però és que no hem d'oblidar que vivim al centre de Badalona. Fins ara això semblava la part més cutre del centre, amb tots aquest descampats plens de cotxes mig trencats, amb la nova urbanització i tot plegat, tota la zona tindrà un aspecte més decent!

Ahir també em va sobtar que es queixessin del enllumenat nou... quanta més llum més sentiment de seguretat, no? amés, està en una zona on no hi ha habitatges.

I el que deien de que al centre de Badalona esta tot molt concentrat...caram, bé que t'ho cobraries això de viure al centre amb tots els recurosos al costat de casa si et venguessis el pis! Molts ja ho han fet!

 

Tot és molt relatiu, per això crear debats com aquest crec que no aporten res de bó, sinó crispació entre el veinat.

 

Ahir es va comentar que s'estava creant de nou l'Associació de veins... i ara he llegit que esta impulsada per la plataforma contra l'equipament... No crec que sigui el més adequat, ja que per mi una associació de veïns ha de representar a tot el veinat, i m'agradaria saber si aquestes persones tindran en compte totes les opinions, o només les seves.

 

Pel que fa a altres llocs on destinar l'equipament en debat, ahir va quedar molt clar, que ni l'illa Fradera, ni la CNT són llocs aptes. Un perque l'espai d'equipament és molt petit (ja que la majoria és zona verda) i l'altre perquè no és propietat de l'ajuntament. M'estranya que no sapigues aquestes coses Ferran.

  

Pel que fa al etma de la Biblioteca i l'escola bressol, també va quedar clar, i crec que el raonament és prou llogic com perque tothom l'entengui, que si només hi ha quatre biblioteques i tres ecoles bressol en tot Badalona, no som ningú especial els veïns d'aquesta zona com per reclamar que les pròximes les possin al costat de casa nostra! Perque posats a demanar tot ciutada voldria aquests serveis al costat de casa. A més, en els dos casos, l'ajuntament no té totes les competències per decidir, així que no crec que sigui una mala gestió de govern.

amés... us heu parat a pensar que si fem una escola bressol o una biblioteca no podran estar soterrades igual que aquests equipament? dic jo que ens queixeriem tant o més si els nostres petits haguessin d'anar a una escola soterrada, no? i ni jo, ni crec que la resta de veïns als que el seu balco dona a aquella part estiguem d'acord en que ens construeixin un edifici d'una o dues plantes dabant i que ens tapi la llum tant presiosa que tenim!

 

Així que tenint en compte tota la informació que he rebut per una banda i per una altra, aquests és el meu reonament i la meva opinió.

 

 I és tant valid com qualsevol altre! i amb aixòi vull dir, que tot i que respecto les opinions contraries, no veuria amb bons ulls que, per un grup de veïns, als que se'ls ha donat les explicacions pertinents de perquè sí i perque no, es canvies tot.

 

Si s'ha d'escoltar als vens, se'ns a d'escoltar a TOTS, els que es queixen de l'ajuntament, i als que ens queixem dels que es queixen de l'ajuntament.

 

 PD: Espero que els que us queixeu de la bruticia i les caques de gos que hi ha a la zona, no sigueu els que de tant en tant he d'avisar per que les recolliu!!

   

20 comentarios

iuio -

Estimat david:
Si me de confesar culpable de tot el que he dit, donçs hem confeso culpable i demano perdo per tot el que he dit,i demano excuses a tothom, fins i tot per posar-me on no em vols, pero ho sento, no puc deixar de fer el necessari per ajudar a molts veins que tenim les mateixes necesitats.
Si us plau, enriqueix el debat sense centrar totes les queixes en mi, aporta idees per afavorir la vida del barri, anira millor per a tots.

Víctor -

Hola Alex,

Perquè creus que construint les consultes externes i el pàrking hi haurà menys trànsit rodat?

Respecte el tema de focalitzar el malestar amb l'administració en aquest projecte:
No hi estic d'acord. Crec que l'origen d'aquest moviment veinal està en el fet que durant 30 anys els veins d'aquest solar han estat patint deixadessa i brutícia creient les promeses de l'ajuntament de que aquesta zona es destinaria a equipaments pel barri.
Durant aquest temps, el barri ha perdut altres espais destinats, en principi a equipaments, a favor de constructors i empreses privades.
Ara, aquest és l'últim espai lliure. No per casualitat, sino perque és imposible edificar pisos.
Perdrem la última oportunitat de transformar un barri dormitori en un barri pels veïns?
O seguirem sent "la zona barata i lletja però a prop del centre" on la gent hi ve a viure perque no té calers per comprar un pis 3 o 4 carrers més abaix?

Alex -

A SocSalvador:

"l´ajuntament decidit unilateralment sense consultar als veïns ( cosa que no entenc )"

No crec que un ajuntament hagi de consultar totes les actuacions que fa a la ciutadania.

Quan votem deleguem en ells la presa de desicions. Si cada actuació s'hages de consultar la ciutat no avançaria.

La consulta a la que tu fas referència es va fer a la resta de partits polítics i tots van aprovar el projecte.

Si no t'agrada com funciona la democràcia queixat utilitzan les urnes i lluita per que es facin aquests canvis.

Sincerament, crec que hi ha un malestar general contra l'administración per diferents motius i s'està focalitzant en aquest projecte.

Alex -

A Iuio:

En referència a les teves paraules "QUIN ES EL PERILL PER LA SALUT PER HABER DE SUPORTAR DURANT TOT EL DIA EL SORROLL DELS COTXES, HI HA ALGUNA DOLENCIA PER AQUEST MOTIU?"

Posso la mà al foc que si es construieixen les consultes i el parking passaràn menys cotxes dels que actualment hi passen.

Socsalvador -

hola Mariona, jo personalment no intento fer alarmisme, no és una bona estrategia, sencillament no cal fer-la. únicament explicar el projecte que repeteixo inicialment estaba previst a tocar de l´hospital, mil persones han signat per demanar més equipaments de barri i en contra de la ubicació escollit per l´ajuntament decidit unilateralment sense consultar als veïns ( cosa que no entenc ).
Jo si que veig gent a l´ambulatori on comentes , en tot cas a l´ambulatori no va parquins, sala d´actes, etc.

De moment a la zona de Can Solei i si no t´hi passeges la nit dels caps de setmana encara es pot descansar bé de nit i gaudir de tranquilitat, és el que volem imagino tots els ciutadans de les ciutats.

Mariona -

Uiuiui...

jo crec que km ha dit el josep s'ha de deixar aquest tema apart.

ara bé, el que vull preguntar-vos és si l'ambolatori que hi ha a President Companys creieu que crea molts problemes?

perquè seria el mateix, i jo allà mai he vist cap problema de transit, crec que és un dels espais més tranquils de la zona!

de debó que crec que esteu muntant un alarmisme innecessari.

que hi haurà més transit? potser sí, però...vamos... no crec que els pobres veïns haguem de fugir correns! amés de transit per la nit no n'hi haurà...així que dormir trankils ho podrem fer.

és més...a les 8 de la tarda d'avui he passat per margarida xirgu i he contat 4 llocs d'aparcament!
voleu dir que no en feu un gra massa!

no crec que ser alarmistes sigui la millor estratègia!

David -

No has de demanar perdó als professionals de la salut Iuio, sino a tots els pacients de psiquatria que vols fora del barri.

Anem bé si tu has de ser una de les persones que integrarà la futura associació del barri.

iuio -

A la foguera.

Em sembla que he tocat el voraviu a mes d'un psicoleg psiquiatra i demes profesional de la salut, no era el meu proposit.

Si heu llegit els meus escrits, en ells volia fer referencia a que el millor emplaçament de les consultes, no es el solar de l'illa de cases.
S'em va imformar de l'ubicació de la totalitat de les especialitats, jo com a familiar d'usuaris d'aquests serveis, volia fer pales l'hipocresia de la gent que te amb el debil i desvalgut.
Es aixi de senzill, demano disculpes si com a simple vei que no vol res mes que el millor per el seu barri, he ofes a vostes.

PSICO, em sembla que escriure en un post i dir el que cadascu vol no es pot considerar tergiversar els escrits dels demes, pero si el que voste escriu al principi, que no sap ben be de que va el tema, pero si que opina rapit i decididament en contra del meu escrit.
He patit amb els drogoadictes mes del que voste pot saber, i no, no els vull a un illa deserta.
M'informare d'ara endavant del que he d'escriure i demano novament disculpes per haber ofes als profesionals de la salut mental.
ARA ELS DEMANO HUMILMENT, COM A PROFESIONALS DE LA SALUT:
QUE ELS HI SEMBLA QUE ES POSSIN LES CONSULTES EXTERNES D'UN HOSPITAL COM EL DE BADALONA A L'INTERIOR D'UNA ILLA DE CASES.EN UN EDIFICI SOTERRAT, ON LES SORTIDES DE FUMS DEL PARKING I EL APARELLS DE REFRIGERACIÓ I CALEFACCIÓ DAVANT ELS BALCONS DELS VEINS.
QUIN ES EL PERILL PER LA SALUT PER HABER DE SUPORTAR DURANT TOT EL DIA EL SORROLL DELS COTXES, HI HA ALGUNA DOLENCIA PER AQUEST MOTIU?
DONGUIN LA SEVA OPINIÓ TENINT EN COMPTE TOTES LES FACETES DEL TERME SALUT,
per cert,EL TEMPS DE CONSULTA PER PACIENT EN QUIN TEMPS ESTA ESTIPULAT?

David -

Estic dacord amb tu Josep Luis que hem de tractar el debat, però les manifestacions del Iuio no poden passar per alt. I no crec que cap comentari hagi tergiversat ni malintepretat res. El que ha dit ha estat molt clar i molt entenedor.

Estic totalment dacord a que els comentaris de Iuio tinguin resposta. I més encara la que Krapelin com Psico han donat.

Josep Luis -

hola, jo treballo als serveis socials de l´ajuntament de Barcelona i crec que no em d´anar més enlla del que volia dir ni targiversar les paraules de IUIO, son unes declaracions desafortunades i segurament no reflexionades que ningú compartim , peró ja esta, si algú vol sortir del debat principal que és la no construcció de les consultes a una illa interior de vivendes esta errat, en tot cas a Badalona Serveis assistencials que és l´impolsor de l´annex al hospital no tenen clar si també anirien amb les insta.lacions de les consultes tal i com comenta algún vei més adalt ja que aquests servei és extern a l´hospital.

Deixem aqui el tema aquests i discutim si realment als veïns ens interesa aquesta construcció o realment volem un equipament de barri a la zona.

Psico -

HOla

un amic m'ha comentat que hi havia aquest post, i que seria interessant que el mirés.

No sóc veina del barri, i no sé gaire bé quin problema teniu amb el solar i unes consultes.

Crec que el que acabo de llegir sobre les consules pisquiàtriques va més enllà de tot això.

No m'agradaria que s'estengues més, però sóc incapaç, com a psicologa i persona, de quedar-me callada davant de les paraules que el sr. Iuio plasma en els seus escrits.

de les seves paraules és fàcil deduir dues coses:

- que els centres d'atenció a persones amb malaltia mental, haurien d'estar allunyats de les ciutats, per que així els veïns no poguessin despreciar amb les seves mirades als seus usuaris i les seves families,

- que els veïns d'aquest barri, on es vol posar el centre sobre el que debaten, no serien prou educats i respectuosos amb aquests malalts i que per això no seria adecuat situar el centre aquí.

Ja sé que ara em dirà que tergiverso les seves paraules, bla bla bla,
miri sr. Iuio, si vosté vol que no passin aquestes coses, al igual que tots nosaltres, hauria d'estar d'acord amb mi i amb el sr. Kraepelin que són malalts com qualsevol altre i que el millor tant per ells com per la resta de ciutadans és normalitzar els seveis i les seves ubicacions.

o és que vostè és com els veïns de la Vall d'Hebron que volen que s'emportin els drogodependents o els indigents o els nois amb problemes de conducta el més lluny possible?

que us semblaria una illa deserta?



iuio -

En resposta a Kraepelin:
Disculpes perque? per casualitat l'hi he ofes? Qui m'assegura que no hi haura servei de psiquiatria en les consultes externes.
Voste com a metge psiquiatric ha de saber qui el visita, jo per sort i també per desgracia he tingut membres de la meva familia fent servir els serveis de metges psiquiatrics i he de estar molt agrait als profesionals,pero també he patit el despreci i les miredes dels veins que vivien al costat dels centres on el meus hi anaven.
En el any 2006 es encara mes creixent i cada cop mes frequent totes les emfermetats que necessiten de profesionals i de centres ben equipats i situats en els millors espais, ben comunicats, espaiossos, ben iluminats, i no en soterranis, angoixants, olestan als veins, ofegant-los amb la contaminació.

VEGEU L'OBSERVATORI CATALA DEL RISC, efecte de la contaminació en el esser huma, ambiental, acustica, dels cotxes.

Kraepelin -

+Dirigit al Sr Iuio:
Com a metge psiquiatre he de dir-li que sento molt que fagi servir aquest argument(consultes externes de psiquiatria en un recurs extern del Hospital de Badalona) per no se quins interessos ocults, dient "i fins i tot..." com si no fos un altre especialitat médica mes o tingues no se quina connotació negativa.Per altre banda es més que dubtos que aquesta consulta externa es fagi en aquest indret donat que Badalona ja te 2 centres de Salud Mental en el centre de la ciutat,a on li desitjo no tingui voste que hi recorrer mai....tot i que li recordo que NINGU esta lliure de patir qualsevol trastorn psicologic/psiquiatric.
Crec que seria encertat es disculpes formalment per utilitzar en l'any 2006 aquest tipus de arguments.

Roser -

Bona tarda a tots,

hi ha veïns que diuen que es van demanar les signatures sense tenir les dades necessàries. No s'han llegit la carta informativa? No han vist els planells del projecte?

Bé, jo crec que si alguna persona ha firmat i ara s' arrepenteix només clar intentar localitzar al president de la plataforma i comunicar-li, es busca la signatura i es tatxa, es borra o el que calgui. Davant de tot som persones i veïns, no enemics.

Davant l’acusació a diferents veïns de que no sabien que determinats terrenys no eran de l’ Ajuntament, no ho entenc. Tu saps tots els que són de l’Ajuntament? A la reunió tothom tenia dret a parlar, des del fruiter fins a l’Alcaldesa (que per cert, estava més ocupada en altres coses) i com la majoria treballem, és difícil que poguem anar de departament en departament a cada dubte que ens aparegui.

Hi ha gent que ha dit que a la reunió no hi havien 1000 persones, que no hi eren tots els que van firmar. No sé si ets jove o no, si treballes o no, però una cosa és clara a mi m’interessava i no vaig poder arribar fins les 20h, la reunió va començar a les 18:30, quanta gent avui dia pot agafar-se una tarda lluire per assistir a una reunió amb el seu Ajuntament? ja t’ho dic jo, molt poca.

Quan es qualifica a un grup com a ”reduït”? com és quantifica? es compara en relació als veïns afectats? es compara amb la ciutat sencera? (potser sembla una pregunta tonta, però 1000 signatures per la zona que està afectada, no es pot considerar ”reduït”).

Un altre punt que s’ha d’esmenta és que tot municipi ha de tenir un Pla de Mobilitat Sostenible, (el nostre fa uns dies el va encarregar; si més no curiós, primer es presenta el projecte i desprès s’encarrega el Pla).

Aclarar que dins d’aquest Pla s’ha de contempla les zones d’aparcament , ja que formen part d’aquest. Tal i com diu la primera interloculora la Mobilitat Sostenible va cap a la reducció de l’ús del cotxe, deixar-l´ho aparcat a casa, però la pregunta és: on el deixem perquè a casa no hi ha lloc? imagina’t d’aquí uns mesos quan estigui acabats tots els pisos, l’hotel...

Pel que fa les 2 plantes de pàrking, els representants de l’Ajuntament no van dir com es gestionarien, ni que fossin pels veïns.

Jo considero al contrari de la primera interlocutora que el debat si que serveix, perquè sense debat no hi ha concens, que és l’ideal.

L’Ajuntament ha saber quins són els neguits de tots els ciutadans, sino no podrien buscar solucions o explicant-se perquè es fan les coses.

Amb el que es comenta de que propossar una Biblioteca, una escola bressol... és una excusa perquè no es construeixi res. Ho sento però no estic d’acord, jo també crec que s’ha d’arreglar aquell troç (no crec que hi hagi ningú que no ho pensi), que és lo que s’ha de construir? doncs mira no ho sé, tots els veïns han anat proposant coses i segur que entre tots podria sortir una idea adequada que ens poguès sadisfer a tots.

Per cert, per llei no poden construir més d’una planta en aquell solar, o sigui que ningú pateixi. Si ho fèssin se’ls hi podria caure el pel, perquè no és una llei municipal sino de més amunt (o almenys això he trobat a internet).

Davant l’acusació de que tot és una cortina de fum, en que et bases? Tota la informació que s’ha anat conseguint s’ha anat explicant, almenys per part de la Plataforma. S’hi ha alguna cosa que no veus prou clara plantejala, si jo puc de la contesto (aviso només soc una veïna, per tant tindre limitacions).

I per finalitzar dir només, que trobo molt útil que tothom planteji els seus dubtes i inquietuds.

Una salutació a tots.



Alex -

Hem sembla molt correcte el comentari de Mariona.

Crec que tot es una cortina de fum perque no es construiexi res y seguixi sent un parking gratuit (...y un niu de merda).

Respecte a la recollida de firmes, es van demanar sense la informació necesaria.

A dia de avui segur molta gent que ha firmat no tornaria a fer-ho.

Mariona -

No acabo d'entendre el tema de les consultes psiquiatriques!!
Qui escriu entre parentesis? el moderador o tu?
perque tu ja l'has deixat anar...


d'altra banda...
Quan et planteges fer una cosa, sempre disposes de varies possibilitats. Per la raó que sigui, n'has d'escollir una!
obviament que pot haver-hi més possibilitats! sempre hi ha altres possibilitats
però s'ha escollit aquesta, i personalment, em sembla correcta!
i com que sóc veïna com vosaltres, estem en les mateixes condicions!
tu dius que no , jo dic que sí.
la oposició diu que no, l'ajuntament diu que sí
Qui governa? l'ajuntament? pos ells decideixen! perque la resta estem igualats.
Llenço una pregunta a l'aire...
Quin paper creieu que hi jugar en aquests debat que l'alcaldessa visqui al carrer?

iuio -

Que et cau malament el sr. ferran falco?,donçs escriu al seu blog i l'hi dius,Aquest senyor ni participa ni tutela ni dirigeix els nostre plantejaments, som plurals pero ens costa arribar a tothom, per la propera reunió farem una convocatoria molt mes gran, hi aixi tots els veins que puguin i vulguin podran dir les seves opinions.

Marc -

Tinc un petit dubte de la manera com vau recollir les 1000 firmes. Quins documents vau aportar si no tenieu la informació que va donar ahir l'ajuntament? El planol que ensenyaveu als veïns, d'on el vau treure, del Ferran Falcó? Que per cert, on era ahir quan es va fer la reunió?

Discrepo totalment de la forma que tenia la plataforma per aconseguir les firmes, ja que nomes donaveu la vostra informació. No la que aporta l'ajuntament.

I per cert, les 1000 persones que dius que han firmat...a la reunió d'ahir no hi havia ni 100 persones.

iuio -

Benvolguda veina:
si que som uns veins preocupats per tot el barri, per tothom, i mai de la vida, pensaria de la gent que vol ajudar als demes, de ser un instrument d'un partit politic, som mes de 50 persones a la plataforma i l'hi ben dic que tots asseguts a taula som un munió.
Senyora meva, si voste pensa de debó, tot aixó que escriu poc mes podem fer,pero, mes de mil firmes de veins diuen el contrari.
Li vull explicar que les consultes externes, assumiran la totalitat dels serveis, totes les especialitats, desde traumatologia, digestiu, fins i tot, psquiatria, informi's qui fa servir el servei de psiquiatria( demano a tots els forers NO PUBLIQUIN QUI FA SERVIR EL SERVEI DE PSIQUIATRIA PER NO SER ACUSATS DE DEMAGOGIA I FALSOS ARGUMENTS.
Badalona serveis assistencials es una empresa i com a tal, el seu objectiu es aconsseguir beneficis, donant el millor servei, al mes gran numero de pacients, L'hospital ja dona servei als municipis de Tiana i Montgat, i el seu interes es centra en assumir també part de Can Ruti, i Esperit Sant, i si pot ser de Vall d'Hebron, el caos a la zona ja es molt gran, no permetem que s'ompli mes de cotxes, de gent amunt i avall, fem del centre de badalona un espai on viure i no sobre-viure

Socsalvador -

Gràcies per aportar el seu punt de vista, únicament comenta que la pròxima associació de veïns treballarà per tots i totes les veïnes i així es farà saber a una pròxima assamblea.
salutacions.